skip to Main Content

Bent u zelf minder mobiel en voor vervoer afhankelijk van anderen? En moet u daardoor teveel thuisblijven? Met ANWB Automaatje komt u weer onder de mensen!

ANWB Automaatje is een vervoerservice waarbij vrijwilligers minder mobiele plaatsgenoten op verzoek vervoeren. De vrijwillige chauffeurs gebruiken daarvoor hun eigen auto.

Het vervoer beperkt zich niet tot een bezoek aan ziekenhuis, dokter of fysiotherapeut. Het kan ook gewoon voor leuke uitjes als een bezoekje afleggen, naar de kapper of gezellig winkelen.

Om gebruik te maken van ANWB Automaatje hoeft u alleen maar contact op te nemen met de ANWB Automaatje.

Zo werkt ANWB Automaatje op hoofdlijnen

  • Heeft u vervoer nodig? Neem dan 2 dagen van tevoren contact op met de lokale ANWB Automaatje coördinator.
  • Hierna zoekt de coördinator een vrijwilliger uit de poule van chauffeurs die u, op het door u gewenste moment, wil rijden.
  • De coördinator belt u terug als er een vrijwilliger beschikbaar is en geeft de globale hoogte van de verschuldigde onkostenvergoeding aan. Dit is € 0,35 per kilometer, gerekend vanaf het huis van de vrijwilliger, vermeerderd met de eventuele parkeerkosten.
  • Op het afgesproken tijdstip meldt de vrijwilliger zich bij u en gaat u samen op stap. Bij korte ritten zal hij/zij vaak bij u blijven. Zit er veel tijd tussen de heen- en terugrit? Dan maakt hij/zij een afspraak wanneer hij/zij weer klaar staat voor de terugreis.
  • U betaalt de onkostenvergoeding na de rit rechtstreeks aan de vrijwilliger.

Meedoen aan ANWB Automaatje

Voordat u een rit kunt aanvragen dient u zich aan te melden als gebruiker voor deze vervoersdienst. Er volgt dan een bezoek waarbij de werking van de vervoersdienst persoonlijk uitgelegd wordt. De bezoeker zal u vervolgens aanmelden als gebruiker van de ANWB Automaatje vervoersdienst.

Inwoners van Nieuwleusen wordt aangeraden om via de soortgelijke sociale vervoersdienst Haaloe Brengoe vervoer aan te vragen. Dat kan via tel.nr.: 06 58 88 93 38. Dit telefoonnummer is elke werkdag bereikbaar van 09.00 tot 12.00 uur.

Meer informatie of aanmelden

Bel: 06-283 386 24

Mail: automaatje@saamwelzijn.nl

 

Back To Top