skip to Main Content

Spelenderwijs werken aan motorische en sociale vaardigheden van jonge kinderen

Omdat de motorische en sociale ontwikkeling niet bij ieder kind gelijk verloopt, is het lesprogramma GymXtra ontwikkeld. Met GymXtra wordt er spelenderwijs gewerkt aan onder andere motorische en sociale vaardigheden, een gezonde(re) leefstijl en zelfvertrouwen. GymXtra is bedoeld voor kinderen van 6 tot en met 11 jaar. Vanaf nu is het weer mogelijk uw kind in te schrijven.

Onder deskundige begeleiding van meerdere lesgevers gaan de kinderen in kleine groepjes aan de slag. Het doel van GymXtra is dat kinderen makkelijker de aansluiting vinden bij bijvoorbeeld leeftijdsgenoten tijdens het buitenspelen, de gymles op school en bij het sporten op de sportvereniging.

In de lessen en gesprekken vooraf zitten de motorische en sociale vaardigheden, leefstijl en zelfvertrouwen verwerkt. Denk daarbij aan het leren kennen van je eigen lichaam (o.a. verminderen van angst voor bewegen), omgang met andere kinderen (bijv. grenzen leren stellen) en conditionele aspecten (o.a. overgewicht tegengaan).

Kosten en locatie

De kosten voor GymXtra zijn € 65,- voor een heel seizoen (oktober 2018 – mei 2019). De lessen worden één keer in de week gegeven in zowel Dalfsen als Nieuwleusen.

Nieuwleusen: dinsdag van 16.00 – 16.45 uur in de Spil

Dalfsen : donderdag van 16.00 – 16.45 uur in Trefkoele+ (zaal A).

Ook is het GymXtra aanbod beschikbaar via de kindregeling van de gemeente Dalfsen. Meer informatie over de kindregeling staat op kindregeling.dalfsen.nl.

Aanmelden Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar één van de buurtsportcoaches via buurtsportcoaches@dalfsen.nl. Vermeld in de aanvraag de naam van het kind, de leeftijd en het telefoonnummer waarop u bereikbaar bent. Voordat de aanmelding definitief is, neemt een van de buurtsportcoaches contact op.

Meer informatie Meer informatie over GymXtra staat op www.samendoenindalfsen.nl. Neem voor vragen telefonisch contact op met buurtsportcoaches Marco Hollak (tel 06 22 95 56 69) of William van Lenthe (tel 06 30 02 21 61). Ze zijn ook bereikbaar via buurtsportcoaches@dalfsen.nl.

Back To Top