skip to Main Content

Worstel jij ook met alle verwarrende adviezen over afvallen, gezondheid en diëten en zou jij wel wat meer inzicht in een gezonde leefstijl willen krijgen? Ben jij op zoek naar een steuntje in de rug, waarbij jij het niet alleen hoeft te doen?

De werkgroep Gezond Dalfsen stelt zich ten doel om bij de bewoners, die ervoor open staan, een gezondere manier van leven te promoten.

Hoe pakt de werkgroep dit aan?

Het doel is om in 5 bijeenkomsten in kleine groepen inzicht te krijgen in wat gezonde voeding is, wat de valkuilen zijn bij boodschappen doen en welke kleinere of grotere stappen jij kunt nemen. De keuzes, die jij maakt, bepaal jijzelf, alleen of samen.

Het gaat niet om het volgen van een bepaald dieet, maar om het streven naar minder suiker/ koolhydraten inname en om het eten van juist veel verse groentes met minimaal gebruik van kant en klare producten en minder gebruik van vlees of vis. Daarbij komt ook bewegen aan de orde en omgaan met stress.

Twee keer per jaar start er een groep met de cursus. Eén in het najaar en één in het voorjaar. Bijdrage €50,- p.p. inclusief koffie en of thee.

Hiervoor krijg jij onder andere:

Silvia Kogelman

Een avond over de mentale en emotionele aspecten van eten. Wat is jouw relatie met (bepaald) voedsel? Heeft het eten van voedsel een bepaalde (onbewuste) functie?
We gaan een NLP oefening doen om te ontdekken hoe dit bij jou zit, en je krijgt tools aangereikt hoe je hiermee om kunt gaan.

Joos van Bekkum

Kan veel uitleggen over stress; wat zijn de oorzaken? Hoe merk je in je lichaam dat je gestrest bent? Hoe wordt je gezondheid beïnvloed?  Ze geeft tips en oefeningen om je te ontspannen.

Levina Kaarsemaker

Hoe kan ik in stapjes wat ik eet -maaltijden en snacks- veranderen zonder dat mijn budget substantieel hoger wordt.
Leren door onder begeleiding zelf lekkere dingen te maken inclusief recept.

Riejanneke Spruijt

Elke bijeenkomst de aanwezigheid van Riejanneke Spruijt, Integrale Leefstijloach/wijkverpleegkundige, voor jouw specifieke leefstijlgerichte vragen, als de mogelijkheid van het meten van je lichaam/bloeddruk/bloedsuiker.

Danielle Westerman

Het omkeren van chronische aandoeningen en hierdoor verbetering van gezondheid en afbouw medicatie of helemaal niet starten met medicatie?

Mijn expertise ligt in uitleg over het ontstaan van chronische ziekten. Wat doet dit met ons lijf? Hoe kunnen we dit ziekteproces omkeren binnen de mogelijkheden van iemands kunnen. Inname van puur onbewerkte koolhydraten, goede vetten en eiwitten, bewegen, goed slapen en vermindering van stress.

Voor meer info mail naar Gezonddalfsen@gmail.com

Back To Top