Ga naar hoofdinhoud

Jonge mantelzorgers

Alle ouders zijn wel eens ziek of hebben het druk
Het is normaal dat kinderen dan meehelpen. Het ligt wat anders als je opgroeit in een gezin met een (langdurig) zieke, verslaafde of gehandicapte vader, moeder, broer of zus. Dan ben je ‘jonge mantelzorger’.

Jonge mantelzorgers zorgen soms voor een gezinslid
Ze maken zich zorgen of moeten vaak rekening houden met het gezinslid. Als jonge mantelzorger kun je te maken hebben met schaamte, angst of overbelasting. Of de ouders kunnen (door hun ziekte) niet meer goed de rol van ouder vervullen.

Bij Saam Welzijn zijn er verschillende mogelijkheden voor ontspanning en een goed gesprek:

Er is een ‘brussengroep’ gestart
Brussen komt van de woorden ‘broers’en ‘zussen’. Het zijn de broers en zussen van een kind met een beperking of psychische aandoening. Zij ervaren hier de gevolgen van in het dagelijks leven. In een brussengroep kunnen zij dit delen met lotgenoten. Ook vinden ze herkenning bij elkaar. Naast moeilijke onderwerpen zijn wij in de brussengroep creatief bezig en worden er leuke spellen gespeeld.

Individuele begeleiding is ook mogelijk
Soms kan het best lastig zijn als iemand thuis ziek is of een beperking heeft. In zo’n situatie kan het hartstikke fijn zijn om even je hart te luchten. Luisteren, meedenken over mogelijke oplossingen of praktische tips geven.
Waar jij maar behoefte aan hebt.

Jonge mantelzorgers ontmoeten elkaar bij activiteiten
Maandelijks worden er activiteiten georganiseerd voor alle Jonge Mantelzorgers uit de gemeente Dalfsen. Deze activiteiten zijn er om los te komen van de zorgen thuis. Het is ook een mooie manier om in contact te komen met lotgenoten.

Saam Welzijn is er ook voor de volwassen mantelzorgers
Meer informatie hierover kun je vinden op deze pagina.

Ben jij of ken jij een jonge mantelzorger? Neem dan gerust contact op.

Meer weten?

Neem contact op!

media coach

Back To Top
Zoeken