Ga naar hoofdinhoud

Piep zei de muis

Soms gebeuren er dingen thuis waardoor een kind veel stress voelt
Zoals een ziek gezinslid, een scheiding, spanning, ruzie of geweld. Kinderen kunnen hierdoor stil worden en zich moeilijk uiten. Of ze worden juist verdrietig of boos.

Piep zei de muis is een groepstraining voor kinderen van 4 tot 8 jaar
Piep is een leuke handpop die vertelt over wat hij allemaal meemaakt. Hij nodigt de kinderen uit om samen met hem voor allerlei situaties een oplossing te zoeken: wat doe je bijvoorbeeld als je verdrietig, boos of blij bent?

De cursus bestaat uit 8 kinderbijeenkomsten
Op een speelse, creatieve manier leren kinderen omgaan met hun eigen emoties. Maar ook met de situatie thuis. Dat het niet hun schuld is. Ze leren manieren om beter om te gaan met de stress die ze voelen. Een kinderbijeenkomst duurt 1,5 uur.

Tijdens 2 ouderbijeenkomsten vertellen we wat we in de groep doen
Het is voor kinderen belangrijk om te weten dat hun ouders weten wat ze doen. Dat ze er belangstelling voor hebben. Daarnaast praten we over hoe je voldoende aandacht voor je kind kunt houden. Zeker op momenten wanneer je het zelf zwaar hebt. Een ouderbijeenkomst duurt 2 uur.

Kinderen kunnen aangemeld worden door ouders of een leerkracht van de school
Voordat de training van start gaat komen de begeleiders thuis op bezoek. Ze maken graag even kennis en geven uitleg over de PIEP groep. Hierna wordt de aanmelding definitief gemaakt. Aan het einde van de PIEP groep is er een eindgesprek met de ouders.

Meer weten?

Neem contact op!

0529 - 79 30 13 (ma-vr van 9.00 tot 12.00 uur)
info@saamwelzijn.nl

Back To Top
Zoeken