Ga naar hoofdinhoud

Saam tegen Eenzaamheid

Of jij eenzaam bent kunnen mensen vaak niet aan jou zien
Als je veel mensen om je heen hebt kun je best eenzaam zijn. Terwijl een ander heel prettig leeft met weinig contacten. Het gaat niet om hoeveel mensen je kent. Of hoe vaak je ze ziet. Het gaat erom hoe jij het contact beleefd.

Bij eenzaamheid mis je écht contact
Contact met iemand die echt geïnteresseerd is in jou. Wat er gebeurd in jouw leven. Samen verdriet en blijdschap delen. Goede gesprekken hebben of samen iets doen waar je allebei enthousiast van wordt.

Het kan jou ook zomaar overvallen
Een gevoel van eenzaamheid. Soms blijft het gevoel langer aanwezig. Je voelt je alleen, niet gezien en niet gehoord. Alsof jij niet belangrijk bent. Dit zijn verdrietige gedachten. Ook kun je er angstig van worden. Het is belangrijk om je gevoelens van eenzaamheid te uiten.

Praat erover met iemand die je vertrouwt
Iemand waar je je veilig voelt. Je kunt ook contact opnemen met een medewerker van Saam Welzijn. Onze welzijnswerkers, mantelzorgconsulenten en jongerenwerkers zijn er voor jou.

Als je dat wilt maken we een afspraak met je
Om naar je te luisteren en te zien waar jij behoefte aan hebt. Dit kan bijvoorbeeld een maatje zijn om samen mee op stap te gaan. Of je zou mee kunnen doen met de activiteiten die Saam Welzijn organiseert. Dan leer je meerdere mensen kennen.

Het kan ook zijn dat je liever anoniem jouw verhaal doet
De landelijke luisterlijn Sensoor (0900-0706) is er voor jou.

Meer weten?

Neem contact op!

0529 - 79 30 13 (ma-vr van 9.00 tot 12.00 uur)
info@saamwelzijn.nl

Back To Top
Zoeken